Olie Remedie

Het kostbaarste wat een plant voortbrengt is een concentraat van alles wat het bevat.

Haar essentie is dan de etherische olie.

Plantengeuren behoren tot de oudste remedies en verzorgingsmiddelen van de mensheid.

In het Romeinse rijk parfurmeerden mensen dagelijks hun was met lavendel,gebruikten tijm voor wondverzorging,en rozemarijn ter verfrissing fysiek en mentaal.De olieën kunnen een directe verbinding tussen plant en mens bewerkstelligen.Zij helpen ons om onze geest,ziel en lichaam een evenwichtige eenheid te laten zijn en zo een gezonder en beter leven te kunnen laten leiden.Olieën zijn niet vet en is een vluchtige stof die uit het fotosyntheseproduct ontstaat. De olieën hebben een samenstelling van hormonen tenminste die daarop lijken,en kunnen daardoor activerend inwerken via geurmoleculen of via de huid in de bloedsomloop opnemen.Zij veroorzaken verandering in de stofwisseling en in de zfn.gladde spieren.(Wij kunnen de spieren niet met onze wil beïnvloeden)

Pepermuntolie/akkermunt is een bladolie waarbij de sapstroom zeer goed is aangelegd.Door haar geur werkt ze in op de sapstroom van levende wezens.Oedemen in weefsels of lymfestuwingen in armen en benen en ontslakking worden zelfs in de kleinste vaten aangezet en met de verzamelde vloeistof beter afgevoerd. De wortels dragen ook bij aan een evenwichtige verdeling van vocht in de bodem. De ceder en de Cipresse doen dit ook. goed anti-depressiva olie.

Wortels hebben als opgave om voedsel op te nemen.Dit gebeurt met behulp van micro-organismen.

Bij de plant ,,wortelflora"genoemt en bij de mens dus darmflora.Het organisme wordt in beide gevallen gevoed,hersteld en krachtig en bestendig opgebouwd.ongebruikte energie kan bij de mens in het onderlichaam worden opgeslagen.De plant doet dit in de wortels.De voortplanting is een vierde overeenkomst.Ook aarden ze de mensen.Engelwortel, valeriaanwortel.-en wilde peenwortelolie zijn voorbeelden ,voor cellulitis,littekens.