Nieuws

Een DOORBRAAK in de natuurgeneeskunde.

18-05-2020

China laat in 4 ziekenhuizen en een bekende universiteit 10.000 mensen onderzoeken op coronaire ziektebeelden gedurende 4 jaar.

Raymedy heeft hun nieuwste read me apparatuur beschikbaar gesteld hiervoor.

In 5 ziekenhuizen en 1 universiteit in China worden big data gebaseerd voor de gezondheidszorg.

Er is veel geld beschikbaar gesteld om dit officiële onderzoek te doen.

Lees verder

EINDELIJK VERGOEDING

18-05-2020

Clienten vroegen vaak of de kosten  door de verzekering worden vergoed.
Ik vertelde dan dat de consult prijzen zo laag waren dat men goedkoper uit was om dit niet via de verzekering te betalen. Ondanks alle bijscholingen( die vrijwillig door mij werden gevolgd) lijkt het er nu op, dat de geloofwaardigheid van een Natuurgeneeskundige pas  mee telt, als de kosten-vergoeding via de verzekering kan lopen en er een Verenigingsbordje aan de muur hangt. 

Kijkt u bij de www. zorgwijzer.nl dus goed na voor welk bedrag u verzekerd bent .

VBAG is de Vereniging waar ik me bij heb aangesloten.Zij verzorgen veel bijscholingen en worden door de meeste verzekeringen vergoed.

Lees verder

Bemer

18-05-2020

Bemer  Laat u weer bewegen

De wetenschappelijke Bemer micro-circulatie matrassen zijn nu ook beschikbaar in Lunteren, Ede en Barneveld. Inmiddels medisch bewezen en niet te evenaren met andere

Soortgelijke microvaten matrassen.

Fijn en makkelijk voor het gebruik thuis ter ondersteuning van genezing, voor preventief gebruik of voor het verbeteren van sportprestaties van uw hele familie.

 

Micro-circulatie?

Wist u dat uw hart niet zozeer een 'pomp' is maar meer een soort dirigent voor ons bloedvatenstelsel? Met circa 60 slagen per minuut houdt het de doorstroming door de slagaderen en de aderen, ook wel de arteriën en venen genoemd, op gang  door een spierlaagje die net als in uw darmen zorgt voor een peristaltische werking. Die spierwerking wordt de vasomotie genoemd. En die vasomotie werkt in ook in de allerkleinste vaatjes, in de zogenaamde micro-circulatie; niet voor het oog te zien maar essentieel voor het lichaam.

Er is nog geen mogelijk door artsen om er te dotteren of een stand in te plaatsen als er problemen ontstaan. Nu is dit helaas alleen met hele speciale camera.s te onderzoeken.

 

Nu is wetenschappelijk bekend dat alleen de  micro-circulatie, verantwoordelijk is om  voedingsstoffen en zuurstof aan al uw cellen te leveren,  en tegelijkertijd ook de afvoer van afvalstoffen van de celverbranding verzorgd. Bij het iets ouder worden van het lichaam (dat begint tegenwoordig erg vroeg nemen de problemen dus sterk toe.

 

Kunt u zich voorstellen wat er gebeurt als uw micro-circulatie juist weer verbetert?

 

Bemer matras

Bemer, een van oorsprong Duits bedrijf dat al sinds 1998 bestaat, heeft de afgelopen een wetenschappelijke bewezen systeem ontwikkeld dat ook in ziekenhuizen gebruikt mag worden. Het is dus nu beschikbaar voor het medische wereld. En: het is ook beschikbaar voor U! Pas het toe in uw dagelijks leven bovenop uw matras en slaap erop.Twee keer

Per dag een knop indrukken en meer hoeft u niet te doen. Ook zeer geschikt bij slechte slapers door op het slaapprogramma te drukken.

 

Bemer Pro Set bij eczeem, psoriasis en littekenweefsel

Ca 80 van de 45.000 ziektes bestaan hebben een relatie met verstoorde micro-circulatie en dat geldt ook voor nagenoeg alle huidaandoeningen. Het is dus niet zo gek dat veel mensen goede ervaringen hebben bij het gebruik van Bemer.

 

Lezingen over Bemer in Lunteren

Salon Fleur organiseert regelmatig lezingen over de mooie resultaten bij het verbeteren van de micro-circulatie met Bemer. U kunt deze prestaties vrijblijvend, eventueel met uw levenspartner, bijwonen. Neem contact op voor de volgende gelegenheid.   

 

Direct bestellen:  https://shop.bemergroup.com/nl_NL/home?partner=salonfleur

Meer informatie over Bemer:  https://salonfleur.bemergroup.com/nl

Lees verder

Geslaagd voor de opleiding Master Hypnopracticioner.

18-05-2020

Diverse bekenden van mij hebben al ervaring met hypnose kunnen ervaren.

De kritische gedachten omzeilen om zo beter met hun fobie voor bv spinnen te kunnen omgaan.Hun beugel in de mond doen zonder te kokhalzen .Weer te kunnen huilen omdat emoties los komen die vast zaten. 

Wist u dat u de hele dag word gehypnotiseerd door reclame, of dokters leraars etc. 

Je kunt je dus positief of negatief laten beïnvloeden. Kijk wat je wilt bereiken .

Wij doen allergieën ,pijn,fobies,trauma, hypnotische maagband ,stoppen met roken in 1-3 sessies.

Lees verder

B12 vitamine

18-05-2020

Ook wel de koning van de vitamines genoemd.

Wel te begrijpen als men weet voor welk proces deze dient.

Er is een eiwitje uit de maagwand nodig(intrinsic factor genoemd) 

het eiwit  bindt zich in een gezonde dunnen darm aan B12.

B12 wordt uit voedsel gehaald. Een deel wordt aan de galstroom afgegeven of in de lever opgeslagen.

Een bloedwaarde van pmol 140 wordt als normaal gezien.Tegenwoordig blijkt een 200  pmol waarde beter te werken.Ongeveer 20%  van de B12 tekorten komen bij 60+ ers voor en

60% tekort bij geriatrische patïenten.

Met regelmaat wordt een B12 tekort niet ontdekt om het folaat teveel aanwezig is.

Zonder vitamine B is er geen hemoglobine aanmaak,  welke zuurstof bindt.

Dit geldt voor zoogdieren en mensen..

We kunnen 2-10 jaar vooruit met onze B12 opslag in spier-en lever.

Wanneer lopen we het meest risico om tekorten te krijgen.:

 • Roken
 • Voedselallergie                                                                          
 • Helio bacterie Pylori (maag)
 • Ziekte van Crohn
 • Na een maagverkleining
 • Medicijngebruik/vb cholesterolverlagers,anti-biotica
 • Lekkende darm
 • Coeliakie
 • Alcoholisme 30/40%
 • Pancreas problemen (EPI)
 • Auto-immuun aandoening
 • 3% Vegtariërs

Belangrijk is bij autisme om bv Methylcobalamine 1500 mcg ( dit is een B12 vorm) om die subcutaan(onderhuds) 14 weken in te spuiten .Resultaat, zeker bij 94% van de mensen.

Dit gebeurt alleen bij mensen die niet methyleren.

Diagnose Criteria geeft een enorme lijst. Neem rustig contact op mits u een onverklaarbare klacht

heeft.

Literatuur: H.Reijnen

Lees verder

Bijwerkingen Bloeddrukverlagers

18-05-2020

Om hoge bloeddruk te verlagen worden bloeddrukverlagers gebruikt. Bloeddrukverlagende medicijnen kunnen echter veel verschillende bijwerkingen hebben. De ene bloeddrukverlager heeft meer bijwerkingen dan de ander. In dit artikel gaan we het hebben over de bijwerkingen van verschillende bloeddrukverlagers. Tenslotte gaan we het nog hebben over een gezonde alternatief van bloeddrukverlagers, namelijk natuurlijke bloeddrukverlagers.

Wat zijn bloeddrukverlagers?
Bloeddrukverlagers zijn medicijnen die het bloeddruk verlagen. De werking van bloeddrukverlagers varieert. Dit is afhankelijk van de soort bloeddrukverlager die je gebruikt. Het is belangrijk om niet te vergeten dat bloeddrukverlagers de hele leven lang ingenomen moeten worden. Er zijn verschillende soorten bloeddrukverlagers. In principe is er een medicijn voor bijna elk orgaan die invloed heeft op de bloeddrukregulatie. In dit artikel gaan we de meest bekende soorten bloeddrukverlagers behandelen. Deze zijn.

Calciumantagonisten
Bètablokkers
ACE-remmers
Plaspillen
Angiotensine-antagonisten
Besluit je naar de arts te gaan voor bloeddrukverlagers? Dan zal de arts eerst kijken naar jou leefstijl. Als er dingen zijn die de kans op hart- en vaatziekten kunnen vergroten (denk hierbij aan reumatoïde artritis, diabetes, stress, hoge cholesterol, roken, hart- en vaatziekte in het verleden) dan zal de arts sneller geneigd zijn h voor te schrijven.

Bloeddrukverlagers | Bètablokkers
Bètablokkers en plaspillen zijn de meest gebruikte bloeddrukverlagende medicijnen. Bètablokkers maken bèta-adrenerge-receptoren minder gevoelig voor stress. De bètablokkerende werking is dan ook de hoofdoorzaak voor het bloeddrukverlagende werking. Het hart begint wat langzamer te werken en pompt minder kracht bloed door je lichaam, waardoor de bloeddruk verlaagt.

In Nederland zijn momenteel dertien verschillende soorten bètablokkers verkrijgbaar. Bijna alle bètablokkers zijn tegenwoordig selectieve. Selectief wil zeggen dat de werking ervan zich vooral op het hart focust. Dat heeft vooral voordelen voor mensen met andere ziekte zoals suikerziekte. De bekendste selectieve bètablokkers zijn

Atenolol
Acebutolol
Metoprolol
Nebivolol
Celiprolol
Bisoprolol
Niet selectieve bètablokkers worden tegenwoordig nog nauwelijks gebruikt maar kunnen nog wel eens voorkomen. De bekendste hiervan zijn

Propranolol
Carvedilol
Pindolol
Bijwerkingen van bloeddrukverlagers | bètablokkers
Ongeveer tien procent van de gebruikers van bètablokker hebben last van de bijwerkingen. De mogelijke bijwerkingen van bètablokker zijn

Koude voeten en handen
Slapeloosheid
Moeheid
Potentiestoornissen
Nachtmerrie
Depressie
Het is overigens wel zo dat selectieve bètablokkers over het algemeen minder bijwerkingen hebben dan gewone bètablokkers. Daarnaast worden bètablokkers afgeraden voor mensen met astma of COPD. Ook 60 plussers wordt het afgeraden om het te gebruiken. Dit komt doordat zij meer gevoelig zijn voor de bijwerkingen. Behalve als bloeddrukverlagers worden bètablokkers ook gebruikt tegen verschillende hartziekten zoals hartfalen, hartritmestoornissen, angina pectoris en hartinfarct. Verder worden ze ook gebruikt tegen glaucoom (oogaandoening), migraine en bepaalde angststoornissen.

Bloeddrukverlagers | Plaspillen
Plaspillen, ook wel diuretica zijn samen met bètablokkers de meestgebruikte bloeddrukverlagers. Plaspillen hebben een werking op de nieren. Doordat ze de uitscheiding van water en natrium verhogen, verlaagt de bloedvolume in het lichaam en daalt de bloeddruk. De plaspillen zijn voornamelijk van de thiazide-type. Daarom hebben ze een werking op de nieren. Bij langdurige gebruik van plaspillen kan het zijn dat spieren verslappen, dat men kuitkrampen , rusteloosheid of hartritmestoornissen krijgt. Dit komt met name door een tekort aan kalium. Daarom wordt er dan voor gekozen om plaspillen samen met kaliumsparende plaspillen te gebruik. Gelukkig komt die niet vaak voor. De bekendste plaspillen zijn

Hydrochloorthiazide
Indapamide
Chloortalidon
De combinaties van thiazide plaspillen en kaliumsparende plaspillen kunnen er als volgt uitzien

Amiloride & Hydrochloorthiazide
Triamtereen & Epitizizde
Triamtereen & Hydrochloorthiazide
Bijwerkingen van bloeddrukverlagers | Plaspillen
Net zoals bij de bètablokkers treedt bij tien procent van de gebruikers van plaspillen bijwerkingen op. De mogelijke bijwerkingen van plaspillen zijn

Lichte vorm van Suikerziekte
Potentiestoornissen
Verergering van jicht.
Tekort aan kalium
Hartritmestoornissen
Rusteloosheid
Verslapping van spieren
Kuitkrampen
Ouderen die een verhoogde bloeddruk hebben worden sneller aangeraden om plaspillen te gebruiken dan bètablokkers. Dit geldt overigens ook voor donkere mensen. Behalve als bloeddrukverlagers worden plaspillen ook gebruikt voor de behandeling van verschillende nieraandoeningen, hartfalen en bij preventie van nierstenen.

Bloeddrukverlagers | ACE-remmers
ACE-remmers (angiotensin converting enzyme) zijn bloeddrukremmende medicijnen. ACE-remmers remmen de productie van angiotensine. Angiotensine is een hormoon dat ons lichaam aanmaakt. Het remmen van de angiotensine in het lichaam is gunstig voor mensen die een hoge bloeddruk hebben. Een lagere angiotensine verslapt de spieren rond de bloedvaten, waardoor er minder weerstand is voor de bloed. Ze werken dus als het ware als bloedvatverwijders.

ACE-remmers zijn behoorlijk populair geworden doordat ze minder bijwerkingen hebben dan andere bloeddrukverlagers. Ze zijn echter wel wat duurder dan bètablokkers en plaspillen. Bovendien zijn de bijwerkingen op lange termijn nog niet bekend. ACE-remmers worden sneller gekozen als er naast hoge bloeddruk ook andere ziekten zijn. De bekendste ACE-remmers zijn

Enalapril
Captopril
Benazepil
Fosinopril
Perindopril
Lisinopril
Ramipril
Zofenopril
Quinapril
Bijwerkingen van bloeddrukverlagers | ACE-remmers
ACE-remmers hebben minder bijwerkingen dan andere bloeddrukverlagende medicijnen. ACE-remmers zijn echter nog niet getest op lange termijn. De meestvoorkomende bijwerkingen van ACE-remmers zijn

Huidafwijkingen
Prikkelhoest
Smaakstoornissen
Er is sinds 2011 een andere bloedverlagende medicijn op de markt gebracht, genaamd aliskiren. Aliskiren heeft een andere werking maar heeft hetzelfde doel als ACE-remmers. Het verminderd namelijk ook de angiotensine. Behalve voor bloeddrukverlaging worden ACE-remmers ook gebruikt verschillende hartziekten. Denk hierbij aan een hartinfarct, chronische hartfalen maar ook aan nieraandoeningen die samengaan met suikerziekte.

Bloeddrukverlagers | Angiotensine-antagonisten
Angiotensine-antagonisten zijn gebaseerd op de werking van ACE-remmers. Ze hebben namelijk ook te maken met de angiotensine. Alleen verhinderen ze niet de productie ervan maar gaan ze werking van de angiotensine op de bloedvaten tegen. Ze blokkeren dus de werking van angiotensine waardoor je hetzelfde resultaat behaald als bij ACE-remmers. Bekende angiotensine-antagonisten zijn

Irbesartan
Eprosartan
Candesartan
Valsartan
Olmesartan
Telmisartan
Losartan
Bijwerkingen van bloeddrukverlagers | Angiotensine-antagonisten
Naar de bijwerking van angiotensine-antagonisten is nog niet heel veel onderzoek gedaan. Er zijn echter wel een aantal bijwerkingen die al bekend zijn. In tegenstelling tot ACE-remmers blijken angiotensine-antagonisten geen prikkelhoest te veroorzaken. De meestvoorkomende bijwerkingen zijn

Duizeligheid
Lage bloeddruk na eerste toediening (hypotensie)
Nierfunctiestoornissen
Te hoge concentratie Kalium in het bloed (hyperkaliëmie)
In 2002 zijn de resultaten van een onderzoek naar losartan in het tijdschrift The Lancet bekendgemaakt. Uit de onderzoek is gebleken dat het vergeleken met de bètablokkers- en plaspillen behandeling, de kans op hartaanvallen, beroertes of andere hartaandoeningen tot wel 25 procent verlaagt. Angiotensine-antagonisten worden behalve tegen hoge bloeddruk ook voorgeschreven bij hartinfarct, chronische hartfalen en nieraandoeningen die samengaan met suikerziekte.

Bloeddrukverlagers | Calciumantagonisten
Calcliumantagonisten behoren samen met de ACE-remmers en de angiotensineantagonisten tot de tweede keuze van bloeddrukverlagers. Calciumantagonisten zorgen voor ontspanning in de spiercellen van bloedvaten (Dit gebeurd met name in kleine slagaders, arteriolen). Dit gebeurd doordat ze de calciumopname vanuit het bloed remmen. De spiercellen nemen de minder calcium op en ontspannen zich meer. Dus de bloedvaten worden wijder. Als gevolg hiervan ontstaat er een lagere bloeddruk. De meest gebruikte calciumantagonisten zijn:

Amlodipine
Amlodipine FNA
Nifedipine
Nitrendipine
Barnidipine
Felodipine
Isradipine
Lacidipine
Lercanidipine
Nicardipine
Bijwerkingen van bloeddrukverlagers | calciumantagonisten
Bloeddrukverlagende medicijnen kunnen veel verschillende bijwerkingen hebben. De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen als je calciumantagonisten gebruikt.

Deuizeligheid
Hoofdpijn
Rode gezicht
Enkeloedeem
Maag- en darmklachten
Gingivahyperplasie (zwelling van tandvlees)
Gingivitis (mondholte ontsteking als gevolg gingivahyperplasie)
Slechte adem en positieafwijkingen van de van de tanden (ook als gevolg van gingivahyperplasie).
Calciumantagonisten worden behalve bij hoge bloeddruk ook bij de hartziekte angina pectoris en andere bepaalde hart ritmestoornissen gebruikt.

Natuurlijke bloeddrukverlagers:
Bloeddrukverlagers kunnen helpen tegen hoge bloeddruk. Zoals je al gelezen hebt, kunnen ze echter nare bijwerkingen hebben. Het verlagen van hoge bloeddruk hoeft echter niet met bloeddrukverlagende medicijnen. De ideale en gezonde alternatief zijn natuurlijke bloeddrukverlagers. Natuurlijke bloeddrukverlagers hebben namelijk geen bijwerkingen en zijn daarnaast ook gezond voor veel andere dingen. In heel veel gevallen is er geen noodzaak om bloeddrukverlagers te nemen. Bloeddrukverlagende voeding kan namelijk net zo effectief zijn. Door gezonde recepten te gebruiken kan je hoge bloeddruk verlagen en zelfs voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Kom snel achter welke natuurlijke bloeddrukverlagers voor jou geschikt zijn en vermijd bloeddrukverlagende medicijnen.

Maak een afspraak bij de homeopaat en informeer jezelf goed over jouw individuele mogelijkheden, voordat je in zee gaat met onderdrukkende, chemische medicijnen.

Lees verder

Hormoonboost nodig

18-05-2020

1 wij meten u door en vertellen u meer

 • 2 minimaal voldoende multivitamine en mineralen 
 • omega 3 visvetzuren of algenolie (1000 mg p d)
 • magnesium 450 mgp d
 • Vitamine C 1 tot 3 gr p.d
 • D 3 hormoon met K2 in de zomer extra 1000 ie winters 3000 i.e pd
 • B12 1000 mcg per dag (bij maagklachten, ouderen en zwangeren

stress gehalte is te hoog? Ginkgo Biloba meer L-theanine Quercitine

een te lage schildklier werking: B1, selenium,ijzer ,L-tyrosine, koper

Dhea: Vitamine C en MSM (jong blijven)

Insuline verlagen: chroom,visolie,resveratol mits u slecht slaapt kan het eten van een dadel 

of een kiwi voor het slapen gaan helpen uw suiker,,pieken"verminderen zodat u minder wakker wordt.

Lees verder

Geluk als doel

18-05-2020

Professor P van Hees gaf drie woorden voor Geluk welke alles omvat of toch niet?

De afkorting is DOM

 •            Doel  : Doen van stappen zetten, elke dag.
 •            Oplaadpunten : Omgeving waarin uzich fijn voelt
 •            Mensen spiegelen u wie u bent

Afgunst en jaloezie staan uw geluk in de weg.

De gelukspsychologe S. Lynbominsky beweert het volgende na onderzoek:

Geluk hangt af van :        

 •          Uw afkomst   50%
 •          Geld 5%
 •          Uzelf(keuzes) 45%

Zoekt u geluk of wilt u zich gelukkig voelen?

Is het : liefde,de mens geld ,afkomst die alles verbindt zodat u geluk ervaart ?

Het meest gestelde doel is : Gelukkig Zijn

U kunt vandaag nog de volgende stap zetten

Er zijn boekjes over principes en richtlijnen voor geluk te bestellen

Zoekt u geluk of wilt u het voelen? ? dan weet u hoe ongelukkig voelt ,of wilt u dat niet zijn.

Zou het liefde kunnen zijn die alles verbind; zodat de plek,de mens, geld uw afkomst u laat verbinden zodat u geluk ervaart? Als dit uw doel is kunt u vandaag de volgende stap zetten;

Wees dankbaar voor hetgeen u mag gebruiken  om dit te bereiken .

een gelukkig gevoel kan geven ,

 

 

Lees verder